thmb-ag2000wInternet op evenementen.

Rods realiseert al jaren draadloze netwerken op terreinen die niet altijd even makkelijk te voorzien zijn van netwerkontvangst.

Denk hierbij aan achteraf gelegen boerderijen, kijk hierbij maar eens op de website van de samenwerkende boeren van de Pielis genaamd DPLS.

Ook heeft Rods afgelegen groepsgebouwen voorzien van draadloos internet door bijv. een internetaansluiting van een nabijgelegen woonhuis te gebruiken. De blokhut van Scouting Bladel is oa. digitaal ontsloten via een verbindng van een woonhuis dat een paar honderd meter verderop staat. Oa. zware bebossing is hierbij geen enkel bezwaar om al jaren een stabiele internetverbinding aan te kunnen bieden aan de gebruikers van deze blokhut. Klik hier voor meer uitleg.

In 2008 heeft Rods met behulp van een nieuwe lijn van hardware / software mogelijkheden gerealiseerd op het gebied van Mesh networking die speciaal gebruikt kunnen worden om moeilijkere en/of grotere terreinen te voorzien van draadloos netwerk. Op het Horse-Event wordt nu al een aantal jaren op een rij het totale terrein en een aantal indoor stallen/gebouwen voorzien van draadloos netwerk. Hier worden op diverse plaatsen zenders geplaatst die aangestuurd worden door 1 centrale controller (een kleine computer die ingebouwd kan worden in het datacenter, of stand-alone gebruikt kan worden). Daarmee hebben we overal dezelfde manier van inloggen, roaming, controle over het totale netwerk en toegangscontrole gerealiseerd. Naast versleutelde beveiligde verbindingen die je open kunt stellen aan standhouders bijv. is het ook mogelijk om losse toegang te verkopen dmv. het verkopen van inlogkaartjes. Middels remote controle door Rods en ondersteuning op locatie kan gerealiseerd worden dat het totale evenement zonder uitval voorzien kan worden van internet over het hele terrein. De gebruikte apparatuur kan overigens ook door Rods verhuurd worden voor een eenmalig evenement. Voor Academy Bartels was het succes van deze installatie reden om het voor 2009 weer in te zetten en zelfs het gebied van dekking te vergroten voor alle standhouders op dit evenement.

draadloos op het Horse Event

draadloze verbinding indoor (of outdoor) uitgelegd

Neem contact op met Ron om de mogelijkheden vrijblijvend te bekijken.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan.