Gemoedsrust voor mensen met een klein kantoor of kantoor aan huis

Laat u niet misleiden door de naam. Windows Home Server is ontworpen als een oplossing die zowel voor kleine kantoren als bij u thuis uitstekend geschikt is. Windows Home Server is een betrouwbare en betaalbare manier om uw werk te organiseren en te beschermen op maximaal 10 computers.

whs1

Toegang tot belangrijke bestanden terwijl u op kantoor bent of… onderweg.

whs2

Opslaan, delen en beschermen van gegevens van maximaal 10 computers.

whs3

Vergroot eenvoudig de beschikbare ruimte voor gegevensopslag door extra interne of externe harde schrijven van elke gewenste grootte toe te voegen.

whs4

 

 

Organiseer uw digitale media op één centrale locatie en deel heel eenvoudig uw foto’s, video’s en meer.

Back-up voor uw bedrijf

Windows Home Server kan het werk doen van een IT-team. Zo maakt Windows Home Server automatisch een back-up van uw computers en zet deze weer volledig terug als een of meer computers het laten afweten. Wanneer u losse bestanden of mappen per ongeluk wist of kwijtraakt, kunt u ze eenvoudig terugvinden in eerdere back-ups.

Gebruik Windows Home Server voor het maken van een back-up van Windows Small Business Client Computers. Dit Microsoft-artikel laat duidelijk zien hoe u Windows Home Server thuis of op uw kleine kantoor gebruikt.

Windows Home Server wordt beveiligd door uw eigen firewall en heeft krachtige wachtwoordopties waarmee u uw netwerk goed kunt beveiligen. Dankzij de netwerkstatuscontrole weet u op elk moment exact wat de toestand van alle computers binnen uw netwerk is.

Centraliseer uw gegevens

Met Windows Home Server kunt u uw gegevens eenvoudig beheren op een plek die vrij toegankelijk is vanaf alle computers in uw netwerk en die gegevens veilig delen met anderen buiten uw bedrijf die u vertrouwt.

Als u op kantoor bent, hoeft u alleen maar te klikken op Mappen delen om toegang te krijgen tot al uw materialen. Als u onderweg bent, kunt u in een internetbrowser naar uw eigen gratis URL gaan (bijvoorbeeld: https://contoso.homeserver.com) om snel uw bestanden te zoeken, en te vinden...

Laat uw opslag met uw bedrijf meegroeien

Windows Home Server maakt het erg makkelijk om meer opslagruimte toe te voegen. U hoeft alleen een interne of externe harde schijf toe te voegen en Windows Home Server doet de rest. Voor uw bedrijf zal het eruitzien als één enkele opslagplaats voor al uw belangrijke bestanden.

Als u meerdere harde schijven op uw pc aansluit, wordt een kopie van al uw belangrijke bestanden opgeslagen voor extra bescherming. Als één harde schijf het begeeft, kunt u de gegevens heel eenvoudig herstellen op de andere harde schijf. Met andere woorden: dit is RAID… maar dan simpel.

Toegang tot uw werk vanaf elke locatie

Windows Home Server bevat Internet Information Services (IIS) zodat u via het web beveiligde toegang hebt tot al uw bestanden. Hierdoor kunt u makkelijk bij al uw belangrijke informatie komen als u niet op kantoor bent, via uw goed beveiligde persoonlijke website.

Via Extern bureaublad kunt u vanaf elke locatie verbinding maken met uw server en alle computers die erop zijn aangesloten. Dat betekent ook dat u overal vandaan op uw computers kunt werken en dus zelf kunt bepalen waar dat is.*

Voor meer kleine bedrijven die willen groeien biedt Windows Small Business Server 2008 extra zakelijke functionaliteit. Deze oplossing is geschikt voor veel meer dan tien gebruikers.

*Mogelijk moet u een beroep doen op speciale diensten van uw breedbandaanbieder om de externe toegangsfunctionaliteit van Windows Home Server te kunnen gebruiken. Zo kan het zijn dat voor deze functionaliteit bepaalde 'poorten' open moeten staan. Er zijn breedbandaanbieders die bepaalde poorten blokkeren voor klanten met bepaalde soorten abonnementen. Ook kan het zijn dat de gebruiksvoorwaarden die horen bij sommige abonnementen van bepaalde breedbandaanbieders het opzetten en uitvoeren van ‘servers’ door klanten beperken of verbieden. Ga dan ook na of uw gebruik van Windows Home Server niet in strijd is met de gebruiksvoorwaarden van uw breedbandaanbieder. Neem contact op met uw breedbandaanbieder als u vragen hebt over hun gebruiksvoorwaarden.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan.